Maskers: Verleden

Het is niet altijd huisje boompje beestje. Dat is te begrijpen want niet iedereen is perfect. Soms wel maar ik zelf denk niet dat iedereen een perfect verleden achter de rug heeft. Meestal word er niet meer over gesproken want het is niet meer van toepassing op het leven wat je nu leid. Daarom word er geprobeerd het meeste te vergeten maar wat als dat niet meer mogelijk is?
Je neemt altijd wel iets mee in je dagelijks leven wat je is aangeleerd of is overkomen in je verleden. Je kunt het proberen te verwerken in je routine maar meestal is het makkelijker om er omheen te gaan. Kans bestaat denk ik dat je er dan tegenstrijdig op in gaat. Lijkt mij niet echt makkelijk want je verleden is wat je gemaakt heeft en wie je nu ziet als je in de spiegel kijkt, alleen de vraag is dan staat het je aan wat je ziet?

Makkelijk gezegd om je niet te laten leiden, je laat het achter je en dat is dan ook maar het beste. Wetend dat je er altijd wel eens mee geconfronteerd word en dat je er dan beter van word is nog maar de vraag. Er van weg rennen is een mogelijkheid, zo drastisch dat je verhuist of je naam wijzigt zodat je niet meer bent weer te vinden. Geloof het of niet, maar dit komt vast wel eens voor maar op een kleine schaal. Weg rennen is makkelijk dat er tegen vechten toch? Makkelijkste weg is de weg die iedereen kent.

Ik ben van mening dat dit ook een soort van masker is wat je draagt. Het uitsluiten van je verleden op de persoon wie je nu hedendaags bent. Je probeert de vragen te ontwijken en je wilt niet meer terug denken aan toen. Soms kan het onverdraagbaar zijn of gewoon simpel weg niet meer van toepassing. Denk zelf dat wanneer je weg rent voor je verleden dat je dan eigenlijk ook weg rent van jezelf en dat je uiteindelijk terug komt bij het begin van je verleden.. maar dan in je eigen leven.

Do not live in the past, live today and work to tomorrow,
do not regret yesterday and stop living in sorrow.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s