Lust

Laatste wat ik zal begrijpen is waarom Lust een hoofdzonde is. Wat is er nu eigenlijk mis mee? Ik bijvoorbeeld heb er geen last van. Lijkt me sterk anderen ook niet, of toch wel?
Lust is een gevoel wat net als andere gevoelens van zelf naar boven komt. Wel te spreken over een seksuele lust naar een ander toe. Willen om samen te zijn met de ander om dan samen in één te vloeien. Ik zie nog steeds geen probleem…
Natuurlijk snap ik wel dat het een probleem word wanneer dit gevoel je gaat controleren. Zedenmisdrijven komen naar mijn mening vaak uit dit gevoel. Afwijzing is een harde pushback en voor iemand met een gezond verstand is het dan afsluiten en verder gaan. Sommige daar in tegen kunnen dat niet. Dan komt vaak de uitspraak “steekje los” naar boven maar is niet altijd het geval. Natuurlijk is een blauwtje lopen klote maar wat moet je dan, er bij neer gaan zitten en hopen op wat anders wat waarschijnlijk toch nooit gaat gebeuren? Niet van je af kunnen zetten. Nog steeds die dringende verlangens wat naar meer vraagt kan voor een x aantal verkeerd gaan. Beginnend met onzedelijke betastingen tot het ernstige geval. Helaas komen we er vaak later pas achter en dan is ’t meestal al te laat.
Misschien is het daarom wel een hoofdzonden maar zeg nou zelf, met een beetje verzond verstand is het gevoel van lust niet erg. Zolang je maar in je beperkingen blijft. Zeg nou zelf… Welke man kijkt er nu niet naar een mooie blonde meid van 25 waar alles perfect zit hoe het hoort te zitten en met elke blik, lach en aanraking waarbij je het gevoel krijgt dat je haar niet snel genoeg kan pakken, desnoods op de biljart tafel. Jou een zorg want jij hebt wat je hebben wilt!

(mocht ze dat willen uiteraard)

Er zijn uiteraard ook andere soorten van lust wat weer niet seksueel getint zijn. Lust naar eten of drank wat misschien wel een soort verslaving is. Misschien word er van die kant bekeken als we het hebben over lust ook al lijkt me dat sterk. Toch lijkt mij dat wel een kleine aftakking van deze zonde. Aangezien je dan een soort lust heb om je verslaving te onderhouden. In dit geval kan je het dan bekijken als een zonde. Elke dag in de kroeg zitten lijkt mij ook niet echt gezellig, elke dag tegen de zelfde gezichten aan kijken en soms niet weten waar je ’t over moet hebben, dan maar weer een drankje om de saaie bende voor jezelf wat op te vrolijken… Verslaving valt te onderdrukken en met de juiste help is de kans groot dat je er dan weer van komt. Iedere vorm van verslaving is slecht voor je dus zorg er voor dat je er geen een ontwikkeld. Je helpt jezelf en je leven er mee overhoop en daar zit niemand op te wachten.

Relevante onderwerpen:
7 Hoofdzonden
– Hoogmoed
– Wraak
– Jaloezie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s