Hoofdzonden

Door het schrijven van ’t stuk Sex & Lust kwam ik voorzichtig bij één van de hoofdzonde Lust uit, hierdoor ben ik eens verder gaan denken over de andere 6 zonde die wij kennen in ons geschrift. Ik dacht eerder wat misschien ook wel meerdere dachten dat deze hoofdzonden geschreven waren in de bijbel, bij een kleine zoektocht ben ik er toch achter gekomen dat deze zonden pas geschreven waren in de 6e eeuw. Later in de 12e eeuw wou de kerk deze zonden laten opnemen als een plicht voor alle gelovigen. Na wat tegenstrijd is daar van af gezien. Niet te min worden deze zonden nu wel gebruikt door de katholieke kerk. Alleen deze 7 benamingen zijn een basis liggend voor vele andere zonden. Alhoewel zijn er in de bijbel wel wat verschillende opsommingen te vinden wat niet overeenkomt met de lijst hoofdzonden.

Niet iedereen weet de 7 hoofdzonden uit z’n hoofd dus help ik je een handje,
Hier het lijstje van de grootste zonden:

Lust
Hoogmoed
wraak
Jaloezie
Hebzucht
gulzigheid
gemakzucht

Wanneer ik naar de zeven hoofdzonden kijk merkt mij wel gelijk op dat iedereen er wel schuldig aan is geweest. En sommige punten zijn we nog steeds elke dag schuldig aan. Een pater zou waarschijnlijk praten over een schande ook al hebben deze christelijke niet echt meer het recht om te preken over onze manier van doen benoemen van schaamte. Waarom we er nog steeds schuldig aan bevinden is redelijk te verklaren, denk alleen dat niemand er nu nog echt bij stil staan wat een persoon doet op een dag.
Maar wat dan nog, moet iedereen heilig leven? Leven in een soort van kooi waar je leeft naar Gods wil… ik vind van niet, leef er op los en geniet! Alleen wel op de manier waarbij we met z’n allen van dit leven kunnen genieten en niet andere erbij storen. Weet wanneer het genoeg is, weet wanneer je de grens hebt bereikt. Ook al heb je er misschien iets wat moeite mee. Maar dan nog, we leven maar 1 keer!

Advertenties

2 Reacties op “Hoofdzonden

    • Inderdaad leuk dat hier terecht komt.. Nog leuker als je een link van deze post op je site zet 😉 en misschien dat ik ook een inzending stuur..

      Greetings Gradus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s