Jaloezie

Van de 7 hoofdzonden is jaloezie misschien wel de verraadlelijkste van de 7. Deze gevoelens kunnen je drijven tot daden waar je later zeker spijt van kan krijgen. Niet alleen al de daden maar ook spijt met de reden en dat er totaal geen waarde heeft.

Jaloezie is het gevoel wat iedereen wel kent. Niemand kan mij wijs maken dat hij of zij niet jaloers is. Ook is al het maar over de kleinste dingen, bedenk eens over vroeger dat je wel eens jaloers was op je vriendje omdat zijn speelgoed mooier en nieuwer is en dat je dat graag ook zou willen.. Dat is vandaag de dag ook maar dan betreft telefoons en ipads..
Gevoel van jaloezie word ook vaak getriggerd door relaties en vrouwen. Ik zelf ben er ook zeker schuld aan maar dat mag ook wel vind ik zelf. Is juist ook goed toch? Maar niet overdreven! Mijn vriendin weet dat ik jaloers ben maar ze gedraagt zich er niet anders door en blijft doen wat ze deed. Ik daar in tegen draai me om en zie wel hoe ik mijn jaloezie onderdruk.
Het is een soort van liefde tonen aan de ander in een relatie, dit kan op een gezonde manier maar ook zeker op een foute manier.. om daar een lijn in te brengen is voor beide in de relatie om daar aan te werken.

Er staat een stukje in de bijbel dat ik hier ga quoten:

“Maar als U door jaloezie en ruzie vol wrok zit, kunt U zich nergens op beroemen; dan zou U de waarheid geweld aandoen.
Want jaloezie en egoïsme lijken de verste verte niet op Gods wijsheid; nee, zij zijn aards, ongeestelijk en duivels.
Waar jaloezie en eerzucht zijn , vind ook wanorde en meer van dat kwaad”

Ik ben zelf niet gelovig maar dit vond ik wel een goed stukje waar zeker een kern van waarheid in zit. Jaloezie is misschien ook wel een duivels gevoel omdat er dan niet alles meer zuiver word gezien en je blind word gemaakt voor de waarheid waar je in zit.

Natuurlijk kan dit alles ook te ver gaan. Een gezonde vorm van jaloezie is prima en acceptabel. Niet als het te ver gaat en sommige gedachten je op een dwaal spoor brengt. In de quote hierboven staat geschreven: “Waar jaloezie en eerzucht zijn , vind ook wanorde en meer van dat kwaad”  Als jaloezie je op kwade gedachten breng en jezelf niet meer weet te weerhouden dan word het misschien maar eens tijd dat je hulp gaat zoeken voordat het uit de hand loopt. Niemand zit er op te wachten dat je je geliefde wat aandoet door je waanideeën door een uitgelopen jaloerse gevoel.

Wat ik al beweerde en ik ook zeker in geloof. Iedereen is jaloers.. alleen je bent er zelf bij hoe dat gaat uiten. Hou je het voor jezelf? Of wil je ’t iedereen laten weten hoe jij er over denkt dat je geliefde te dicht bij een ander staat? (terwijl er niks aan de hand is)

Relevante onderwerpen:
7 Hoofdzonden
– Lust
– Hoogmoed
– wraak

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s