Hyves

Hyves is een soort Nederlandse rip-off van facebook maar wat makkelijker in gebruik vind ik zelf. Het heeft zo goed als de zelfde opties als FB, Foto’s-Updates-Chat-MiniGames …
Maar wat facebook niet heeft is de optie om elkaar te krabbelen. Leuke manier om elkaar wat te melden met kleine berichtjes, sommige maken een compleet gesprek van op de krabbel. Fijne ervan is dat je precies kan bepalen wie dat kan zien en wie niet. Privacy van FB bevat alleen standaard opties tot openbaar tot privé. Andere optie wat Hyves in zich heeft is elkaar Tikken… Iets kleins wat je even snel kan doen, vaak is een Tik iets wat je met de ander wilt doen of aan wilt doen. Op zich wel grappig om te doen maar zinvol is wat anders, maar goed het is een optie en zal wel niet veel uitmaken voor de site.

De Gadgets optie kan facebook nog wat van leren. In facebook kan je ook wel een filmpje zetten maar dat gaat via je status update. In Hyves gaat dat via de gadgets zodat je jou status gewoon nog kan gebruiken hoe jij dat wilt met soms nutteloze dingen. Gadgets is de manier om je youtube clips te laten zien. Maar niet alleen dat. Tussen al de nutteloze gadgets staat er zeker behulpzame gadget tussen. “AMBER Alert Nederland”. Zeg nu zelf… Hoe goed is dit!? Hyves promoot de AmberAlert want dit kan niet genoeg gepubliceerd worden hier in Nederland. Is alleen jammer dat we zo’n alert moeten hebben.

Wil niet zeggen dat Hyves nu de optimale networking site is maar misschien wel 1 van de betere. We hebben wel meer sites maar heeft het nut om er telkens weer over te beginnen. Denk dat ze allemaal het zelfde gemeen hebben. Je dagelijkse status updates, foto’s plaatsen en de onzinnigheid. Alleen zit ik nog wel met deze vraag… Wanneer hebben we er genoeg van?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s