Wraak

Wraak gevoelens is een vorm van woede. Eigenlijk bedoel ik meer het idee dat wraak de effect is van woede. ‘Oorzaak en effect’ Maar waarom we deze gedachten of gevoelens hebben is onduidelijk te noemen maar ook wel weer duidelijk. Voor mij is het meer een twee strijd waar ik nog niet helemaal uit ben.

Natuurlijk is een actie uit wraak niet goed te keuren. Ook al ben je nog zo kwaad op een ander dan heeft het eigenlijk nog geen zin om het gene te wreken. Ook al is oorzaak van die woede nog zo erg, terug komen met wraak is niet goed te praten. Dat gene wat je wraak ook zal zijn, van klein tot groot; het is niet goed te praten tegen over de gene wat naast die persoon staat.
Ook al is het nemen van wraak niet zo’n slecht gevoel is het nog maar de vraag of het zin heeft. Je voelt je er misschien wat beter bij na je actie maar dat gevoel waarom je dat deed neemt niet snel weg. Je voelt je nog steeds kwaad om datgene het ging en nog steeds wil je de ander mee confronteren met waar je mee zit. Het is niet voor niks één van de hoofdzonden en voor mijn idee ook wel een geldige zonde.

Maar wat ik zeg, het is een twee strijd bij mij. Soms weet je niet beter dan een wraak actie op de ander. Die gene die je pijn heeft gedaan zou er dan hoe dan ook voor moeten boeten. Wat het ook is niks is te veel of te erg maar wel in je eigen persoonlijke karakter, voor iedereen is dat dan anders hoe ’t uitgevoerd word. Je voelt je inderdaad wel wat beter dan voorheen maar jammer genoeg komt dat ook weer terug. Maar toch heb je dan weer iets beter gevoelt en dat is weer een schrale troost en hoop dat het ooit weer beter zou zijn.

Ik praat wraak niet goed, want uiteindelijk zal je toch aan het kortste eind trekken. Weet hoe jezelf in elkaar steekt en leer daar van, ik leef bij een gezegde hoe ik dat omschrijf als: “Behandel Uw naasten hoe jij behandeld zou willen worden, behandel de ander niet door hun misgedrag maar neem eer aan Uzelf”

Relevante onderwerpen:
7 Hoofdzonden
– Lust
– Hoogmoed
– Jaloezie

Advertenties

Een Reactie op “Wraak

 1. Je bent erg goed gelovig denk ik
  Wraak kan opluchten ook.
  Als iemand je slaat terug slaan gaat bijna automatisch.
  Of als hij veel sterker is later iets anders terug doen.
  Natuurlijk wel binnen proporties, niet gelijk iemand doodslaan of zo.
  Maar iemand terug plagen op een later tijdstip.. is geweldig.
  Waarom denk je anders dat wij vrouwen het zo heerlijk vinden om te manipuleren.
  En genieten dat we er van doen.. tsja als de persoon het verdient kan hij de volle laag krijgen. Iemand laten denken dat ik gek op ‘m ben, en een blauwtje laten lopen.
  Zoveel vrouwen doen dat..

  ik zou bijna zeggen het is een sport.
  Ik heb dan ook niemand de belofte gedaan dat ik lief voor jou moet zien.
  Dus ga er eens niet van uit.. ik ben al dat versier gedoe zo zat, van al die loosers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s