Twitter

Iemand heeft ooit eens het volgende bedacht: Ik ga een nutteloze networking site bedenken waar iedereen zijn nutteloze informatie kan plaatsen op internet en geef ’t beestje de naam:

Heb er eens op gekeken en gelezen wat mensen zoal op twitter posten en ik heb serieus meer en deels gelachen om wat er neer gezet word. Soms dacht ik van dit meen je niet en af en toe de gedachten dat niemand dit echt serieus moet nemen. Zeg nu zelf, wie interesseert zich nou dat een ander een douche gaat nemen? Ik niet in ieder geval! Waarom zou iemand dat nu willen weten? Zelfde geval dat er gepost word dat iemand de volgende dag weer eens moet werken. Dus? Dat moet iedereen, deal with it! Dit bedoel ik dus met nutteloos, deze informatie is voor niemand bruikbaar zou je zeggen… blijkbaar wel.

Op twitter is een optie om andere te volgen, weet niet precies hoe dat in elkaar steekt maar zal wel best zijn. Laat zeggen dat je een mail krijgt van ieder persoon die je volgt. Ik heb gezien bij sommige twitteraars dat ze over de 100 mensen volgen. Zou je dan ook telkens mail krijgen van deze gasten wanneer ze iets nieuws posten? Wat ik dus gezien heb dat ze soms wel 10 posts plaatsen per dag en dat je dus 10 keer mail krijgt van 1 persoon.. stel je voor dat je dat van 100 personen krijgt, zou je toch gek van worden? Zonder gekheid, weet niet hoe dat gaat maar hopelijk gaat dat niet over de mail anders zouden veel mensen veel spam krijgen.

Twitter is meer en deels “post je dagelijkse bezigheid hier hoe vaag het ook is”. Is niet alleen mijn mening maar ook een feit. Kijk maar eens rond en geef je eigen oordeel. Ik geef echter ook toe dat sommige informatie zeker nut heeft maar wel soms en ligt er ook aan bij wie.
Ook word twitter gebruikt door sommige instanties zoals gemeenten als voorbeeld te noemen. Aan gezien twitter een hoog straat beeld heeft onder de jongeren en ook ouderen heeft dit wel een voordeel dat dit eigenlijk sneller word gelezen dan op telegraaf.nl. Dan word dit gebruikt als communicatie middel en dat is juist goed, zo worden de jongeren bereikt die er interesse in hebben. Maar dan moeten ze er wel voor kiezen om dat te lezen en dan ook te volgen op hun twitter, terug bij af dus. Maar de instanties proberen het wel, daarom toch wel een kleine voorstander voor twitter.

Kort om, twitter is niet echt wat je zegt een toevoeging tot onze sociale contacten. Instantie kunnen ook mails rond sturen waar mensen zich voor kunnen aanmelden, en de jeugd iets vaker de deur uit dat alleen naar school om er achter te komen wat een ander aan het doen is. Sites zoals twitter is misschien wel een kleine stimulans om de mens achter de pc te houden en dat is dan weer iets fouts.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s