Sex & Lust

Sex zegt alles eigenlijk al van een activiteit waar iedereen wel oor voor heeft. Dit kan op vele manieren gebeuren en dat word ook vele malen per dag uitgevoerd, maar wat voor deel heeft sex te maken in je dagelijks leven. Is sex nu dan ook zo daadwerkelijk belangrijk in je leven en relatie? Ik vind eigenlijk van wel, dat is dan wel mijn mening maar ik ben ook iemand die wel gek is op sex.
Er zijn twee gevoelens wat bij komt kijken als het gaat betreft ’t bedrijven van de liefde. De gevoelens van lust en natuurlijk de liefde. Die mooie liefde die iedereen wel eens gevoeld heeft, ook al is het maar een klein gevoel van binnen of wat de uitspraak luid: vlinders in je buik. Maar als het gaat om lust hoef ik er niet om heen te draaien. Simpel gezegd je hebt lust naar een ander toe om daar zo snel mogelijk het bed mee in te duiken en er zo lang mogelijk van te genieten. Meestal is dit een onenightstand wat soms kan uitbloeien tot een relatie gebaseerd op sex, alleen jammer genoeg is deze basis niet genoeg voor een langdurige relatie op een paar uitzonderingen na.

Wetend dat het lust gevoel aardig wat kan opbrengen en soms meer kwaad dan goeds levert zijn er toch genoeg personen die er zich door laten leiden. Denk dat de meeste dat wel weten van zich zelf en dat ze ook na leven. Deze proberen dat lust gevoel te onderdrukken en hoe langer dat lukt hoe minder opvallend het word. Toch… Kan er weer eens iemand langs komen waarbij je weer totaal verblind word door die lust wat altijd achterwege is gelaten, moeite hebben om je te verzetten en dat je er wel aan toe moet geven. Ook al zit je in een relatie, heb je ’t leven goed geregeld en kan er eigenlijk niks mis gaan en dan krijg je dit. Wetend dat wanneer je er aan toegeeft je meer te verliezen hebt dan wat je kan winnen, toch is dat gevoel d’r en je kan er niet meer omheen. Wat nu? Niks eigenlijk.. simpel de keuze die maakt met het antwoorden van deze vraag…: Is dit gevoel het wel waard om mij te beheersen en wat kan ik er uit winnen. Het antwoord staat eigenlijk al boven geschreven, je hebt meer te verliezen dan wat je eigenlijk wint.

Lust is één van de grootste zonde van de 7 zondes die wij kennen, het is ook niet echt gek eigenlijk aangezien de meeste praktijken van vreemdgaan samen gaat met het koesteren van lust. Natuurlijk zijn er meerdere redenen om vreemd te gaan maar zoals ik er even snel over nadenk lopen de meeste situaties uit op lust. Wat voor reden het ook is, denk niet dat het de bedoeling is om elk gevoel achter aan te lopen en bekijken hoe dat uitwerkt. Denk zelf wanneer er op een moment lust gevoelens boven komen drijven terwijl je in een relatie zit dat je toch even bij jezelf moet na gaan of je nog wel in die relatie thuis hoort. Daar kan ik dan geen mening over geven maar wat ik wel weet is redelijk te verwoorden. Ga uit op je gevoel maar denk altijd eerst even na dat wel de juiste gevoel is. Voor dat je het weet kan het namelijk al te laat zijn om terug te gaan.

Advertenties

2 Reacties op “Sex & Lust

 1. Soms zit je zo vast in je eigen relatie dat steeds maar je gevoel aan de kant zet en het op de duur beu bent, maar door wat je hebt opgebouwd blijf je samen, het huis de kinderen…..en dan gebeurt het eens en zit je ermee. Als je vaak contact blijft houden en het voelt goed aan om bij elkaar te zijn, houden zo. Als er problemen van komen dat de een of de andere je meer wil zien, dan stop ermee. Je weet op voorhand waar je mee bezig bent, als het kan geniet van elkaar en maak het niet te moeilijk leef in het nu moment en niet in het gisteren of morgen….Nu is het belangrijkst, als je dat alle twee beseft zul je gelukkig zijn.

 2. Veel relaties zijn gewoon slecht onderhouden het zijn net tuintjes.
  Doe je er niets aan en iemand vind vervolgens een betere tuinman of tuinvrouw dan is die tuin daar beter mee af.

  Je gaat je hele leven toch niet met iemand samen wonen op wie je niet gek meer bent? Dat noem ik pas zonde, zonde als jammer gemiste kans.

  En zoals de 7 zondes dat is allemaal cultureel gebonden lariekoek.
  Gedachten goed wat je opgedrongen is vanuit je omgeving of vanuit je geloof.
  Maar wat geen gedachten goed wat van jezelf is, hoe je zelf de wereld beoordeeld.
  Maarja juist geloof is zo een vage term, net zoals iemand eeuwig trouw beloven.
  Klinkt romantisch en leuk maar wat als blijkt dat die persoon dat na een halfjaar helemaal niet waard is, of steeds minder om jouw geeft.

  Kom op voor je eigen leven zou ik zeggen.
  Er zijn genoeg mensen die blij zijn dat ze met een ander door gegaan zijn.
  Waaronder ik, me nieuwe vriend is zoveel beter, daar heb ik echt geen spijt van ik had het veel eerder moeten doen.

  – Petera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s