Gezocht: Zonlicht, houten staken en knoflook

De onderwereld begint op te rijzen. De duistere wezens van Satan komen naar de aarde. De wereld zoals wij hem kennen komt tot een einde, en zal veranderen in een woestijnlandschap met daarin nog een aantal normale mensen die vechten voor hun leven.

De afgelopen tijd zijn er een hoop vreemde dingen in het nieuws geweest. Mensen die andere mensen opeten, om vervolgens niet te reageren op de geweren van agenten. Het kost meestal meerdere schoten om ze eindelijk te laten stoppen, dood te laten gaan of beide. Een jongetje van twee dat gestorven is, op zijn begrafenis gaat zitten en zijn vader vraagt om drinken, om vervolgens weer te sterven. De zombies komen er duidelijk aan. Mensen eten andere mensen, ze staan op uit de dood en een aantal sterft alleen na grof geweld. Precies zoals we het kennen uit de films. En nu gaat prins Charles zijn ware gedaante onthullen, hij laat zien wie hij eigenlijk is: een vampier. Hoe ik daar zo bij kom? Het blijkt dat prins Charles  verre familie is van de man waarop Dracula gebaseerd is: Kasteelheer Vlad Dracula. Bovendien heeft Charles ook nog wat grond in Transsylvanië en hij noemt het berggebied het juweel in de Roemeense kroon. Bovendien klinkt het wel logisch, kijk naar de Britse Koninklijke familie: ze worden allemaal oud! Zeker de vrouwen, maar goed wij weten niet precies hoe de vampieren wereld eruit ziet. Misschien worden de vrouwen wel ouder dan de mannen. Of de mannen zijn eerder vermoord, misschien wel door hun vrouwen! Weten wij veel!

Ik ben ervan overtuigd dat Charles nu zijn ware gedaante gaat laten zien. Hij laat zien wat er onder dat keurige Britse uiterlijk huist. Hij zit momenteel in Transsylvanië, en na alle nieuwsberichten op wat lijkt dat er een zombieapocolyps aankomt, is het logisch dat hij opstaat om de zombies te bevechten of misschien zich er wel bij aan te sluiten.

Het lijkt precies als hoe het gebeurt in de films. Het begint bij een paar verschijnselen, een paar vage meldingen, en uiteindelijk wordt de wereld overgenomen. Zoals de dolfijnen in the Hitchhikers Guide to the Galaxy al weten dat de wereld tot een einde komt, zo weten de regisseurs dat volgens mij ook. Net als die dolfijnen probeerde ze ons te waarschuwen, maar wij luisterde niet. Wij zagen het als vermaak. Wacht maar af, de regisseurs gaan er straks met z’n alle vandoor. Op naar de maan, of waar ze ook vandaan kwamen.

We weten nu wel één ding zeker: de makers van Twilight zijn blijkbaar geen echte regisseurs, ze horen niet bij hun soort. Ik heb niemand van het koninklijk huis ooit zien glitteren. Weten we dat tenminste ook weer zeker.

Gast blog van Eveline Meijer
http://www.evelinemeijer.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s