Digitaliseren

.. Allemaal leuk en aardig dit digitale gezeik.. Ik vind het maar niks!
Internet word met de dag belangrijker, eerst was het voor een simpele e-mail en een klein gesprek op een bekende chatsite. Wat later word e-mail toch wel een belangrijk concept voor alles en iedereen waar je mee te maken krijgt en jammer genoeg met de benodigde spam wat er bij komt zetten. Wou dat dit dan ook zo bleef en niet dat het verder ging..

Ik had er nog niet zo last van gehad maar nu kom ik er ook mee in aanraking. Jammer genoeg ben ik mijn baan kwijt dankzij de crisis en daardoor heeft mijn vorige werkgever geen werk meer voor mij. Dus wat ik verwachte was dat ik naar de UWV moest gaan voor het aanvragen van mijn WW-uitkering. Alleen na wat navragen ben ik achter gekomen dat ’t tegenwoordig online gebeurd.. online..? Juist!
Online waar het kruipt met hackers die constant de beveiligingen van onze instantie aan het testen zijn.. Die instanties waarbij ik nu dus mijn WW moet aanvragen en dat ik maar moet hopen dat dié de boel in orde hebben zodat ik dit vlekkeloos geregeld kan hebben. Alleen die hoop vervliegt nog al als je denkt aan ’t verhaal dat het bedrijf die de beveiligings certificaten maken voor beveiligde websites zo lek als een vergiet met gaten zo groot als een volle maan..

Met de digID moet het veilig zijn en misschien is dat ook wel zo.. Maar om zomaar alles digitaal te laten verlopen worden mensen gedwongen om dat ook zo te doen en mensen zoals ik die dit niet totaal vertrouwen dit gewoon door onze strot te drukken.. en jah, wij moeten dit gewoon maar slikken want we leven desondanks alles in een digitaal tijdperk. Digitaal of niet.. Ik sta morgen bij de UWV op kantoor en wil ik ’t horen van een Persoonlijk figuur dat het goed is afgerond en niet van een automatische klote e-mail ..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s