Ook een manier…

IJsland heeft de ultieme afkickkliniek bedacht om van het roken af te komen. Hoe? Simpel om het verkoop van rokenswaar te verbieden. Ieder geval dat is een wetvoorstel wat nu in bespreking is. Als dit door komt mag dus nergens meer sigaretten worden verkocht en hiernaast mag er ook niet meer gerookt worden in het openbaar. De perfecte manier om van het roken af te komen. Alleen als je echt zodanig verslaafd bent dat je er zelfmoord neigingen krijgt als je al 10 min geen sigaret hebt gehad kan je naar de dokter toe en als hij dat gene verklaard voordat je ook daadwerkelijk de hand naar je zelf reikt kan je naar de apotheek gaan om daar dan op doktersrecept sigaretten te krijgen. Ik zie het al gebeuren dat één van de grootste fraude zaken gaat ontwikkelen betreft dit concept.

Ik zie het al voor me, enkele reizen naar IJsland om van het roken af te komen, geen enkel manier is er beschikbaar om een sigaret te verkrijgen en wanneer je dat toch voor elkaar krijgt dat je dan ook gelijk een flinke boete aan de broek hebt. Je loopt hele dagen te zenuwen van de nicotine gebrek en niks is er om je te verleiden om een peuk aan te steken. Dit kliniek wat ook IJsland heet vervloek je aan alle kanten want zomaar op het vliegtuig stappen kan niet want je moet eerst genezen zijn verklaard om daadwerkelijk je ticket te bemachtigen om weer naar huis terug te keren. Het land stroomt langzaam vol en de toerisme belasting gaat langzaam omhoog want de overheid krijgt geen inkomen meer omdat de belasting van de sigaretten verkoop niet meer binnen komt. Eigenlijk gooit IJsland nu hun eigen glazen in want zoals in Nederland en andere landen is de tax op sigaretten aardig hoog.

Vond het maar een hoop gelul… Het is aardig duidelijk dat dit wetvoorstel haast geen staan heeft en waarschijnlijk ook niet door komt. De bedragen wat er binnen komt op de verkoop is te hoog om dit zomaar toe te laten staan. Proberen kan altijd maar op het eind gaat het maar om 1 ding. Geld!

Advertenties

Een Reactie op “Ook een manier…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s