OV Chipkaart

Onze mooie strippenkaart komt aan het eind van zijn bestaan. Ze hebben ons meerdere malen geholpen om met het openbaar vervoer naar onze bestemming te komen en weer terug. De strippenkaart moet nu de weg ruimen voor de nieuwe super deluxe fraude gevoelige Chipkaart…

Eigenlijk wat harder gezegd, dit nieuwe vervoers systeem word ons gewoon hard en simpel door de strot gedrukt! Iedereen moet eens deze dagen zo’n kaart aanschaffen omdat binnen kort de strippenkaart verdwijnt uit het betalingsysteem voor het openbaarvervoer. Dit alles op het makkelijker te maken voor de reizigers word dan gezegd en ik kan er alleen maar om lachen. Je moet er dus een kaart voor regelen wat niet al te veel kost geef ik toe maar dat maal miljoenen reizigers tikt dat toch wel aardig aan. Daarnaast is het inderdaad wel makkelijker voor de buschauffeur want hij hoeft dan niet telkens weer de strippen te tellen en te stempelen. Trein vervoer daarin tegen word het niet echt makkelijker op, je hoeft inderdaad niet meer een kaartje te halen op een gegeven moment maar is dat zo’n ramp dan? Aan de ene kant is het inderdaad makkelijker maar aan de andere kant heeft het niet echt meer waarde aan onze maatschappij.

Nu eens bekijken voor het folk wat normaal gesproken nooit met de OV gaan omdat er simpel weg geen toepassing voor hun is. Ook dit groepje mensen moeten dus ook die kaart aanschaffen als ze eens een keer met de bus willen gaan. Of je moet een ontiegelijke dure prijs willen betalen voor een kaartje dan kan je die chipkaart in de brand steken. Toch raad ik dan wel aan om die kaart te kopen en op te laden voordat je meer kwijt bent voor die kaartjes wat je dan telkens koopt dat je dan uiteindelijk meer kwijt bent wat je in eerste instantie voor de chipkaart had betaald.

Kan er alleen nog steeds hard om lachen. Waarom is simpel te beantwoorden… Met dit manier van betalen zie je niet meer wat je betaald voor een reisje OV. Dus dit is een eenvoudige manier om je langzaam aan de ritten duurde te maken zonder dat je dat dusdanig door hebt op dat moment totdat je het gaan checken. Denk dat dit ook wel gaat gebeuren want hoe wil je anders de miljoenen terug verdienen wat er aanbesteed is om dit te maken en dus ook goed te laten werken. Dat word dus aan ons verdiend omdat wij het pikken dat de ministerie van verkeer en waterstaat dit simpel hard door ons strot te drukken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s