Dag Winter..

Heel stiekem zwaai ik de winter gedag, ook al weet ik wel dat ’t eigenlijk nog niet echt voorbij is maar toch stiekem. Weg met die koude dagen en de natte bende van witte sneeuw. Weg met die vieze koude wind uit het noorden die mij doet bevriezen als ik er al aan denk. Wat een vrede gedachten om te weten dat de lente langzaam naar binnen komt. Niet alleen in de natuur maar ook in onze gedachten en lichamen, genietend van de zon die af en toe al ietsjes op je huid brand om je een teken te geven dat ze zeker niet weg is gegaan maar zat te wachten om je weer opnieuw te laten bloeien.
De zon weet zelf ook dat de winter niet echt bepaald het leukste seizoen is wat wij kennen, maar ook zij heeft af en toe wat rust nodig. Hele dagen volop schijnen zou mij ook vermoeien en dat accepteren wij ook wel maar niet met liefde, zij begrijpt dat ook want zij wilt ook niets liever dan die geweldige warmte voelen.
Zo is het niet anders, wij kunnen genieten van mooie warmen dagen en soms heeft zij de zon haar rust moment nodig. Maar dan nog, wij zien haar liever volop schijnen dan de koude dagen wat de winter ons brengt. Dus bij deze, vriendelijke zon… breng ons de lente weer terug en laat je van je beste kant zien, de warme kant wel te spreken.

Advertenties

2 Reacties op “Dag Winter..

  1. Pingback: Oba Themadag Lente « Assyke's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s