Winter…

Nederland is echt een seizoenen land. We bloeien op in de lentes, leven we volop in de zomer, ontsnappen wij aan de zon in de herfst en dan onder een dikke sprei kruipen in de winter. De kou dat ons leven zal aantasten probeer je te ontwijken om heerlijk warm in te pakken met kleding wat zoveel mogelijk bedekt. Liefst blijf je binnen dicht bij de kachel of openhaard en dan mag het gerust een graadje warmer zolang jij je maar op je gemak voelt op dat moment. Wanneer het pas net onder nul is denk je alweer aan de lente wanneer je de winter achter je laat met een glimlach en je humeur word met de dag beter. Ons humeur word weldegelijk aangepast door de kou, douw en korte dagen en té lange nachten. Je kan dan minder hebben met geintjes, je bedenkt dat je een saai leven hebt ook weet je dat ’t onzin is. Dan kruip je weer onder die lekkere warme sprei en hoop je dat deze winter snel aan je voorbij gaat..

Als je deskundige moet geloven word dat een ‘winter depressie’ genoemd. Ik vraag mij dan af waarom een depressie, dat woord nemen we trouwens snel in de mond maar ik denk daar anders over. Simpel weg dat iedereen anders is, maar dan nog.. Wij hebben geen strenge winters meer, juist warme zomers waar wij als mens gewent aan zijn geraakt. Daardoor denk ik wanneer de winter eens goed z’n best doet dat we ons afvragen waarom is het nu zo verrekte koud! Dan vind ik het niet echt gek dat de verwarming hoger gaat of nog een extra blok hout op de openhaard. Wanneer je naar buiten kijkt de vorst op je ramen aan het vormen is, wanneer de ruiten van de auto’s bevriezen, regen aan het ijzelen is op de wegen, sneeuw die je uitzicht veranderd naar een winters weerbeeld.. dan weet je weer dat het winter is en het enige wat je mis is de warme temperaturen van afgelopen zomer..

Advertenties

3 Reacties op “Winter…

  1. Zon heeft de mens gewoon nodig, er zitten pitamientjes en andere dingetjes in die je lijf nodig heeft zich lekker te voelen, we hebben tekort daaraan.
    Welk seizoen het ook is, we hebben gewoon veel te weinig zon.
    Ik ben meer van de zomerdepressie…blegh..alles behalve zomer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s