Tegenpolen

Soms kom je iemand tegen of al vaker gezien maar eigenlijk weet je er weinig van. Zodanig weinig dat je eigenlijk geen idee hebt wie je dus danig voor je hebt. Het lijkt wel alsof je jou tegenpool bent tegen gekomen maar ook al is het wel interessant en boeiend om er meer over te weten te komen. Je probeert een gesprek te voeren maar hoe je het ook brengt dat gaat in feite altijd stroef en ongemakkelijk lijkt het haast wel. Zo’n persoon weet je een soort angst gevoelens op te wekken, wat eigenlijk wel grappig is want normaal gesproken kan je met iedereen aan de praat en is lang leven de lol wanneer je op stap gaat. Het is een zeldzaam verschijning dat zo iemand je dan ook daadwerkelijk van slag kan brengen.
Het grappige deel van dit dat in dit geval de ander negen van de tien keer door heeft dat je er ongemakkelijk bij voelt. Dat heb je door als je merkt dat ze met haar schoonheid iets richting jou kant doet, ook al is het maar iets kleins wat eigenlijk niks te betekenen heeft maar voor jezelf ben je de draad al kwijt. Hoe ze dat tegen je gebruikt maakt het voor jezelf lastiger om die ander te leren kennen. Vaak is het dan ook wel onbegrijpelijk hoe en waarom ze zoiets doet, al denk ik bij mezelf dat ik waarschijnlijk wel het zelfde zou doen. Maar dan nog, geef dan in ieder geval de ander de kans om je beter te leren kennen.
Heeft het nog wel zin vraag je jezelf dan af. Natuurlijk heeft het zin, dat is denk ik juist de sport. Hoe groter de wil is om de ander door te krijgen, beter te leren kennen maar zeker weer wat rust te krijgen in plaats van telkens het gevoel hebben van onwetendheid. Wanneer je dat voorbij bent wie weet krijg je een geweldige vriendschap voor terug.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s