Waarom die missie naar Afghanistan!?

We gaan op vakantie en we nemen mee: Handboek voor flitsen!
Zoals je misschien wel gaat lezen, ik ben dus totaal niet eens over deze missie naar Afghanistan. Ik snap überhaupt niet waarom we daar naar toe gaan. Wat is nu het doel? Wat willen ze gaan bereiken met die zo genaamde trainingen wat de politie daar wilt geven?
Als ik hier kijk in Doetinchem hou ik mijn hart al vast. Onze ambtenaren zijn namelijk alleen maar goed om scholieren aan te pakken die zonder licht fietsen, of door een rood licht terwijl er geen enkele auto aan komt. Iedereen weet wel dat deze kids niet al te veel geld hebben maar dan alsnog maar even lekker uitbuiten. Hier in Doetinchem doen ze liever dit soort kleine dingen dan bijvoorbeeld het opsporen van een kleine bende die de halve stad rooft van fietsen, klein vermoeden van mijn kant is dat ze er haast niks aan willen doen omdat ze dan in het gebied van kleintjeskamp komen en daar zijn ze weer bang voor, de politie is namelijk al eerder in het verleden van dat kamp af geslagen. Eerst les voor de Afghanen is dus al geschreven… Pak de kleintjes en laat de mensen links liggen waar je angst voor koester.
Afghanistan heeft iets geld tekort, niet echt gek voor een 3de wereld land maar alsnog wel jammer. Dus nemen we ons dik gedrukte handboek mee voor het flitsen. Waarin staat geschreven waar je het beste je apparatuur neer kan zetten om zo veel mogelijk slachtoffers te kunnen creëren. Ben niet de enige die er over kan spreken dat er soms het gevoel is dat de bekeuring nog sneller thuis op de mat ligt voordat ik thuis ben. Waren ze maar zo snel met opdraven bij een inbraak of gestolen goederen. Weet wel zeker dat de Afghanen dit handboek bewaken met hun leven!
Wat onze mensen daar ook proberen bij te brengen zijn de kantooruren. Hier in Doetinchem is het bureau dicht om 16.30, uit eigen ervaring weet ik als je 3 min later aan de deur komt is er geen hond meer te bekennen. Denk zelfs als je 5 min voor half komt dat ze ook al niet meer open doen. En ook al laten ze je hier binnen is meestal het geval dat de persoon die over dat bepaalde kwestie gaat niet meer aanwezig is. Denk dat ze hier maar halve dagen werken, en dat hun persoonlijke leven voor de hulpvragende burger gaat. Of in mijn mening:
Geen zin meer om ’t af te handelen.

Natuurlijk kunnen onze mensen daar wel wat bij brengen maar hopelijk zijn ze daar in Afghanistan wat harder en mogen ze ook wat harder optreden. Hier in Nederland moeten ze eerst in 3voud een formulier invullen voordat ze mogen schieten, en wanneer er geschoten word moet er altijd wel iets over geklaagd worden door een één of andere vage instantie die dan denken dat ze hun bek mogen open trekken. Maar als er niks gedaan word is er wel iets anders wat dan klaagt. Ik blijf het zeggen… Nederland is een zacht landje als het gaat over de politie eenheid, denk ook niet dat de Afghanen er op zitten wachten dat we daar naar toe gaan maar goed. Wij zijn net als de US, we doen wat we willen…
Maar eerst wel in 3voud vragen aan Amerika of het goed is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s