Searching for your soul mate

De Mythologie rond onze zielen komt eigenlijk al af vanaf de tijd waar de Grieken nog geloofde in de Griekse Goden. Dat verhaal verteld ons hoe wij als mens vroeger bestonden met een lichaam wat voor ons nu ongebruikelijk is. Het lichaam bestond toen uit 4 armen en benen samen met een hoofd met 2 gezichten. Zeus was de machtigste God uit de Griekse tijd en heerde over de andere goden, hij was voor geen enkel bang behalve voor de mens. Door deze angst heeft hij met zijn krachten de mens verdeeld in twee. Hierdoor werd ook onze ziel gescheiden. Daarna had de mens nog maar 2 benen en armen, en maar 1 gezicht… en sinds dien zijn wij nog altijd opzoek naar onze ziel maatje

Zoals ik dit heb geprobeerd te omschrijven staat geschreven in één van de legendes van de Griekse goden, natuurlijk staat ’t beter geschreven elders maar van mijn kant een korte versie.. Toch denk er eens over na dat het misschien wel eens een kleine kern van waarheid in zit, we zeggen toch wanneer je echt zeker bent dat je de ware hebt gevonden dat de ander je zielsmaatje is; of wederhelft?
Met die gezegde – en misschien wel onbewust – wilt misschien wel zeggen dat we alsnog altijd nog opzoek zijn naar dat zielsmaatje wat ooit van een ander is gescheiden. Dat we dan misschien altijd op zoek zijn naar een partner en wanneer je weet dat je zoektocht voorbij is, dat je dan eindelijk thuis voelt bij die persoon.. Dat je dan zegt:’Dat is de ware’. Dat je dan weer samen bent met je zielsmaat..

Art by: Paula

 

Forever looking for the lost part of your soul,
without it you will never feel completely whole.
Before you know what you are looking for,
you have to search more then you have before.

When you have the feeling that your search has come to an ending,
That this feeling is so much more than just pretending.
that you have finally have found your mate,
together again with your lost soul mate…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s