Emancipatie…?

Vrouwen willen graag in de wereld thuis horen van de man om dat even cru uit te leggen. Is verders ook niets mis mee want wie kan nu echt bewijzen dat een vrouw niet het zelfde werk kan doen als een man. Wetend dat het lichaam van een vrouw wel iets anders is gebouwd dan van een man en dat daardoor niet alles mogelijk is. Ik bedoel dat dan niet dat qua werkzaamheden maar met als functies wat een vrouw wel kan en man weer niet, zoals het baren van een kind bijvoorbeeld. Andersom is dat ook het geval als je denkt aan het produceren van sperma wat tot heden nodig is om een vrouw te bevruchten. Alleen daarom ben ik van mening dat een de twee geslachten anders zijn betreft het lichaam. Voor de rest is alles het zelfde met name van spiermassa, uithoudingsvermogen en denkvermogen.

Sommige menen te denken dat vrouwen alleen voor de emancipatie gaan wanneer dat in hun vermogen ligt, dat ze er alleen voor gaat als ze zeker weten dat ze ’t ook kunnen volbrengen wat er van hun verwacht word. Natuurlijk hebben ze daar ook wel een beetje gelijk in aangezien ze nog steeds als het “zwakke geslacht” worden aangezien en daar willen de meeste ook wel uitgebreid gebruik van maken. Ook al is dat niet echt totaal eerlijk… want zeg nou zelf, je gaat er voor of juist niet en niet alleen wanneer je dat uitkomt. Humor ervan is wanneer de uitkomst niet is wat ze verwachten dat er dan ook opmerkingen komen dat ze maar een vrouw zijn en niet het zelfde kunnen als een man, ook al beweren ze dat dan weer wel. Mijn mening daarover betreft best simpel… als je iets wilt lukt ’t je ook wel, hoe lastig het ook is er is altijd wel een manier om dat te volbrengen. Meerdere wegen leiden naar Rome.

Toch zijn wij mannen die de emancipatie ook proberen tegen te houden, want zeg nou zelf.. waarom zou een vrouw ons werk moeten doen en de kans dat ze het beter doen is wel klein maar alsnog niet nodig. Bekijk ons kabinet zoals het nu is gevormd met premier Rutte… met de Premier en Vicepremier niet mee geteld zijn er 10 ministers waaronder 3 vrouwen. Niemand weet waarom Rutte deze combinatie heeft gekozen, tevens weet ik ook niet hoe hij bij deze mensen is komen maar ik vraag me wel af waarom er maar 3 vrouwen zijn uitgekozen en waarbij ik weet dat er bij 1 een tweede keus is.
Ons kabinet is een goed voorbeeld van wat ik zeg dat wij heren de emancipatie ook wel iets tegen houden. Dat er maar voor 3 vrouwen word gekozen voor een minister post en dat er meerdere topvrouwen daar boos en gepikeerd over worden is natuurlijk te begrijpen.

Ik zeg ook niet dat vrouwen aan de macht moeten komen, maar zeg ook niet dat mannen alleen aan de macht moeten staan. Het denkvermogen van een vrouw ligt in veel gevallen meer op logica dan op de wilskracht dat van een man. Daar moeten we toch eens gebruik van maken. Waar een wil is, is een weg. De weg kan makkelijker worden wat bewandeld word door beide geslachten met hun denkvermogen. De wilskracht van een man om door te lopen met de logica van de vrouw om te weten waar heen te lopen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s