Slim of naïef..?

Denken dat je slim bezig bent kan altijd.. vergeten dat een ander niet dom is.. is naïef. Simpel logica, dat er altijd wel iets is waardoor je een ander door kan hebben. Vaak word ’t woord naïef gebruikt voor gevoelens.. maar in dit geval praat ik over ’t manier van doen en laten.
Iedereen probeert wel een manier te vinden om zich anders te laten voordoen dan daadwerkelijk aan de hand is, op zijn of haar manier word dat op een slimme manier gedaan of dat denk die gene dan, waarbij sommige dan waarschijnlijk weer in mee spelen. Misschien niet beter wetend maar toch met een vraagteken bij die omstandigheid. Dat kan gebeuren en waarschijnlijk ook wel menselijk.. Kan natuurlijk zijn dat je ’t eigenlijk wel weet wat er gaande is maar niet wilt zien of weten, je bent naïef om te zien wat er nu echt aan de gang is. Je weet donders goed wat er speelt, wat voor deel jij daar in mee speelt maar toch niet op reageren wat je eigenlijk zou moeten doen.
Iedereen heeft een masker, maar altijd zijn er wel kleine dingen wat die persoon vrij geeft waardoor je eigenlijk wel langs die masker heen kan kijken. Toch zijn er veel die denken dat hun masker niet te doorzien zijn… Wil niemand uit hun droom helpen maar toch denken veel dat echter verkeerd. Dan heb je natuurlijk dat meeste mensen dat niet door hebben maar er is er altijd wel één of twee die wel iets door hebben. Zoals hierboven al staat.. vergeet niet dat anderen niet dom zijn.. Wees niet naïef over wat anderen over je denken en misschien ook wel weten. Wees slim met je de kennis wat anderen over jou hebben. Wees dom over de vragen wat anderen aan je stellen. Wees alleen niet naïef en probeer te zien wat anderen ook zien…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s