People changes..

Mensen veranderen.. dat gebeurd niet op de dag maar gestrekt over een lange tijd. Meestal sta je er niet bij stil. Je bent wie je bent toch? Toch was dat anders 10 jaar geleden bijvoorbeeld. Misschien was je dan wel wild en baldadig, nu deze dag ben je rustiger en binnen je limiet. Niet dat je ’t erg vind of iets anders maar het valt je ook niet op. Voor de gene die dat wel iets opvallen word al snel de motto gebruikt:”Word een dagje ouder…” Dat heeft er natuurlijk iets mee te maken maar naar mijn mening niet zo zeer. De omgeving veranderd met je mee. Kijk nu eens naar je vrienden, wat zijn hun interesses, motivatie en omgang? Als het goed is komen ze overheen met de jouwe. Kijk nu eens terug naar 10 jaar geleden, wie waren je vrienden toen? Kroeg maatjes? Alles veranderd op z’n tijd en dat zal door slaan naar jezelf met de zelfde veranderingen.
Ook qua gedachten gang veranderen we op ten duur. Zeker als je kijkt dat wanneer je op je 10de verliefd was op de TV… en op je 20ste verliefd op de liefde, sex en avontuur wat daarin mee speelde. Maar niet alleen dit, waar je vroeger misschien een hekel aan had komt nu naar voren. Gevoelens als haat en nijd. Ongeplaatste liefde of de jaloezie wat je vroeger niet eens wist wat dat betekende. Gedachtes en emoties komen vaak samen in één lijn. Je weet dat je ’t niet wilt denken aan dat gene wat je dwars zit, wat je pissig maakt of juist jaloers. Toch gaan je gedachten er vanzelf naar toe, zonder controle word je er naar toe gewezen. Denk weer eens terug aan vroeger.. Jaloezie was er alleen maar als dat jochie van de overkant meer speelgoed had.
Iemand zoals ik wat echter door heeft dat die gene is veranderd weet ook wat hij mist. Hekel over zichzelf naar de persoon waar dat persoon naar veranderd is. Missen van ’t verleden over de manier van doen en laten met anderen om zich heen. Hoe anderen naar je reageren wat anders is dan hoe nu het geval is. Denken dat ’t misschien wel zo hoort nu maar je verlangen naar jezelf toen je vroeger was zal er altijd blijven. Toch denk je dan dat ’t niet anders is. Dat er haast geen mogelijkheid is om jezelf weer zo te veranderen naar hoe je eerder was.. toen je nog wild en baldadig was.

“If time was on mine side,
I would go back to the time before I changed to who’m I am now today”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s