Pijnlijk Verbreken

Breken met je geliefde is nooit echt een favoriete bezigheid van iedereen. Soms gaat het niet anders en is dat alleen de enige keus. Meestal is het vaak omdat de liefde voorbij is of omdat er dus danig iets is gebeurd wat de relatie verbroken moet worden. Van ’t stel is er wel iemand waar de klap harder aan komt dan de ander of juist niet, dat ’t einde een opluchting is voor beide. Die opluchting is gelijk een teken van geluk, van vrijheid wat je eerder niet kende. Of toch wel? Maar had je geen optie om daar wat mee te doen. Soms is het onduidelijk wat er dan ook daadwerkelijk is gebeurd maar niemand weet hoe dat weer goed kan worden gemaakt. Onduidelijkheid en onzekerheid waar niet voor gekozen kan worden, daardoor verbreek je ’t maar met de persoon waar je veel voor geeft… waar je van houd. Je weet dat het jezelf kwetst en de ander ook, maar wat moet je doen om te kunnen leven met een ander die onzeker is over zichzelf, over het leven of over de toekomst met jou? Ik weet daar het antwoord niet op, wie wel? Alles heeft tijd nodig, zeker als het gaat om een mentale ergernis.
Verbreken van een relatie is zwaar, zeker als je nog gek bent op de ander. Hoe kom je daar nu snel over heen zonder dat je jezelf er bij gek maakt. Gek van verlangen naar de ander toe. Zomaar vergeten doe je dat niet en zeker niet binnen een week. Als je dat kan ben je in mijn ogen onmenselijk en is dat onrealistisch. Toch is er een manier om over die gene heen te komen ook al krijg je daar later spijt van. Of juist voor die gene dat hij/zij makkelijker over jou heen komt zodat ze aan hun zelf kunnen werken.
Wat ik bedoel is wat tegenover staat aan liefde en vertrouwen.. haat en nijd. Jezelf zo opstellen dat de ander je niet meer onder ogen wilt komen. Zo opstellen dat zij haar liefde gevoelens weet om te zetten naar een nijdig gevoel. Zelf voel je er met de dag erger om en je wilt niets liever haar weer in je armen nemen maar aan de andere kant weet je dat zij er nu beter voor staat. Nu weet je dat zij je niet echt meer mis, maar dat ze weer met beide benen op de grond staat tot zover dat mogelijk is. Nu hopen dat het ook gewerkt heeft en dat ze al haar tijd neemt voor haar zelf.

Het leven is harder dan steen,
Elke leven is een andere een.
Hoe iemand zijn leven leidt,
Heeft van iets wel eens spijt.
Spijt van de keuzes die hij maakt,
Op ’t eind was ’t allemaal wel waard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s